Ajankohtaista

Kansainvälinen farkkuyhtiö Levi Strauss & Co ja ruotsalainen vaatejätti Hennes & Mauritz ilmoittavat kieltävänsä hiekkapuhalluksen kaikessa vaatetuotannossaan vuodenvaihteesta lähtien. Tappavalle kivipölykeuhkolle altistavaa menetelmää käytetään edelleen yleisesti farkkujen haalistamiseen viimeistelyn yhteydessä. Yhtiöt kehottavat myös muita vaateketjuja noudattamaan esimerkkiään.
Nike maksaa 1,5 miljoonaa dollaria lomautettujen työntekijöiden avustusrahastoon
Bangladeshin poliisi on ottanut yhteen mieltään osoittavien vaatetehtaiden työntekijöiden kanssa pääkaupunki Dhakan alueella.
Jalkapalloja valmistava teollisuus ei ole kolmessatoista vuodessa onnistunut poistamaan alan tahrivia ongelmia, käy ilmi maanantaina julkaistusta kansainvälisestä raportista. Jalkapalloteollisuus käyttää raportin mukaan edelleen lapsityövoimaa, vaikka ongelma onkin siirtynyt Pakistanista Intiaan ja Kiinaan. Enemmistön palloista tekevät alipalkatut ja pätkätyöllistetyt aikuiset, joiden kehno palkkataso johtaa siihen, että myös perheen lapset joutuvat töihin, raportti päättelee.
Lidl joutui vetämään takaisin väitteensä reiluista työoloista.
För 20 år sedan grundades Rena Kläder i Holland och nu har nätverket med kampanjkoordinator Lotta Staffans i spetsen lanserats i Finland. Rena kläder vill lyfta upp frågan om hur kläder och skor tillverkas.
Bangladeshin nälkäpalkat herättivät vaatteita ja kodintekstiileitä teettävät suuryhtiöt vaatimaan maan hallitukselta minimipalkkojen korotusta.
Merkittävä osa suomalaisille myytävistä vaatteista on peräisin valmistajilta, joiden työolojen valvonta on erittäin puutteellista tai olematonta, käy ilmi Puhtaat vaatteet –kampanjaverkoston maanantaina julkistamasta selvityksestä. Suomalaisten vaateyhtiöiden hankinnat kaikkein heikoimpien työolojen maista ovat parissa kolmessa vuodessa selvästi lisääntyneet, mutta yhtiöiden vastuullisuusvalvonta ei ole vastaavasti tehostunut. Yksi kyselyyn vastanneista yrityksistä on hankkinut vaatteita sotilasjuntan hallitsemasta Burmasta, toinen ilmoittaa harkitsevansa vaatteiden teettämistä Pohjois-Koreassa.
Ainakin 21 työntekijää kuoli ja 50 loukkaantui vaatetehtaalla sattuneessa tulipalossa Gazipurissa Bangladeshissa. Tehtaan asiakkaina oli tunnettuja vaatemerkkejä maailmalta.
RSS ATOM