Materiaali

Puhtaat vaatteet -kampanjaopas kertoo, kuinka voit tukea vaatetusteollisuuden työntekijöitä ja vaikuttaa oikeudenmukaisempien tuotanto-olojen puolesta.

Vaatteiden matka puuvillapellolta suomalaisiin vaatekauppoihin on pitkä ja mutkikas. Ja kovimman hinnan vaatteista maksavat tänä päivänä niiden tekijät.

Globalisoitunut tuotantoketju peittää alleen epäinhimillisiä työolosuhteita, joihin Puhtaat vaatteet -kampanjalla halutaan puuttua: ylipitkät työpäivät, nälkäpalkat ja hengenvaaralliset työolot ovat vaatetusalan arkipäivää.

Puhtaat vaatteet -kampanjaoppaassa kerrotaan kampanjan sisällöstä, sekä siitä, mitä sinä voit tehdä oikeudenmukaisemman vaatetus- ja urheiluvälineteollisuuden puolesta.

Tervetuloa kampanjoimaan!

 

 

Sivun vasemman laidan linkeistä löydät lisäksi tähän mennessä julkaistuja tutkimuksia ja valokuvia. Raportteja on julkaistu Suomessa jo ennen Suomen-kampanjan perustamista, lähinnä SASKin ja FinnWatchin toimesta.

Kaikki materiaali on käytössäsi ilmaiseksi, kunhan lähde mainitaan (valokuvissa myös kuvaajan nimi). Jos tarvitset jotain, mitä tältä sivulta ei löydy, ota yhteyttä:

Anna Härri, anna.harri (at) eetti.fi, 044 595 0094