Lisätietoja

Sinulla on oikeus tietää mistä kenkäsi tulevat!

On lähes mahdotonta tietää missä kaikkialla pari kenkiä tai t-paita on valmistettu. Vielä vaikeampaa on selvittää millaisissa oloissa työtä tehdään tai mitkä ovat vaikutukset ympäristölle. Globaalissa kenkä- ja vaatetuotannossa matalat palkat, huonot työolot ja vaarallisten kemikaalien käyttö on arkipäivää. Silti tuotantoketjun avoimuus on vähäistä. Lue lisää avoimuudesta täällä.

Haluamme, että EU säätää lain, jonka avulla kuluttajat saavat helposti ja nopeasti tietää millaisissa oloissa heidän kenkänsä on tehty ja millaisia myrkkyjä niissä mahdollisesti on.

Kansalaiset ympäri Eurooppaa keräävät askelmittarisovelluksella askelia ja marssivat virtuaalisesti Brysseliin vaatimaan lisää avoimuutta kenkien tuotantoon.

Voit kerätä askelia kenkätuotannon avoimuuden edistämiseksi lataamalla CHANGE YOUR SHOES -askelmittarin Androidille tai iOS:lle.

Lisätietoa sovelluksesta:

Sovelluksen avulla voit rekisteröidä askeleesi (1m = 1,6 askelta, korkeintaan 20km/h) ja lahjoittaa ne virtuaaliselle marssillemme Brysseliin. CHANGE YOUR SHOES -sovellus tuo kaikki ympäri maailman kerätyt askeleet yhteen. Voit myös katsoa miten monta askelta otat päivittäisessä elämässäsi ja seurata miten pitkälle olemme kaikki kulkeneet yhdessä.

Voit luoda kävelyryhmiä ja valloittaa matkan Brysseliin yhdessä muiden kanssa. Meidän täytyy ottaa 59 miljoonaa askelta päästäksemme Brysseliin. Aloitetaan matka! Jokainen askel vie meitä lähemmäs Brysseliä ja vahvistaa yhteistä ääntämme vaatimuksiemme puolesta.

Mitä tarkoitamme läpinäkyvyydellä? Vaadimme, että EU:ssä luodaan laki, joka pakottaa kenkien valmistajat ja jälleenmyyjät avaamaan asiakkaille helpolla tavalla sen millaisissa oloissa kengät on tehty ja millaisia myrkkyjä ne saattavat sisältää.

Mitä tapahtuu kun saavumme Brysseliin? Järjestämme tapahtuman, jossa esitellään vaatimukset tuotantoketjun läpinäkyvyydestä EU:n päätöksentekijöille.

Nyt mennään! Jokainen askel on tärkeä läpinäkyvyyden lisäämiseksi EU tasolla.

Lataa applikaatio täällä:

Android

iOS