H&M pahasti myöhässä turvallissuuskorjausten varmistamisessa Bangladeshissa

Uusi raportti paljastaa, että H&M on pahasti aikataulusta perässä kriittisten turvallisuuskorjauksien varmistamisessa H&M:n vaatteita tekevillä tehtailla Bangladeshissa.

Uusi raportti paljastaa, että H&M on pahasti aikataulusta perässä kriittisten turvallisuuskorjauksien varmistamisessa H&M:n vaatteita tekevillä tehtailla Bangladeshissa.

H&M on allekirjoittanut Bangladeshin palo- ja turvallisuussopimuksen (Accord). Sopimuksen allekirjoittajat sitoutuvat työolojen parantamiseen tuotannossaan. Olennainen osa sopimusta on lupaus varmistaa, että tehtaiden turvallisuuspuutteet korjataan.

Raportin mukaan H&M:n keskeisillä alihankkijoilla ei ole tehty tärkeitä korjauksia aikataulun mukaisesti. Myöhässä olevia korjauksia ovat muun muassa palo-ovien asennnus ja lukittavien ovien poisto hätäuloskäynneistä. Nämä korjaukset ovat kriittisiä turvalliselle poistumiselle hätätilanteessa.

– Kymmeniä tuhansia työntekijöitä jatkaa vaatteiden tekemistä H&M:lle ilman turvallisia hätäuloskäyntejä. On erittäin huolestuttavaa, että korjauksia ei ole tehty, varsinkin kun tiedetään, että satoja työntekijöitä on kuollut viime vuosien aikana juuri samanlaisten puutteiden takia turvallisuudessa, sanoo Eettisen kaupan puolesta ry:n Anna Härri.

H&M on suurin tekstiilien ostaja Bangladeshista ja lisäksi tärkeä ja vaikutusvaltainen toimija koko tekstiilialalla. Esimerkillään se voisi viedä koko alaa eteenpäin Bangladeshissa.

Raportin on tehnyt kansainvälinen Clean Clothes -kampanja (CCC), International Labor Rights Forum (ILRF), Maquila Solidarity Network (MSN), ja Worker Rights Consortium (WRC).

Vaadi H&M:ää kunnioittamaan lupaustaan tehdaskorjauksista.

Lue lisää täällä.