Askelten keräys on päättynyt!

Askeleet on luovutettu EU-päättäjille 6.4.2016. Vetoomus globaalin kenkäteollisuuden työolojen parantamiseksi toimitettiin eri maiden europarlamentaarikoille Brysselissä. Lue lisää täällä.

Kuva: Druzina

Muuta kanssamme kenkätuotanto vastuullisemmaksi!

 

Globaalissa kenkätuotannossa matalat palkat vaaralliset työolot ja vaarallisten kemikaalien käyttö ovat arkipäivää. Kenkä- tai vaateyritysten ei tarvitse kertoa, missä ja millaisissa oloissa niiden tuotteet on tehty.

Vaadimme EU:hun lakia, joka velvoittaa kenkä- ja vaateyritykset avaamaan asiakkailleen helpolla tavalla sen missä ja millaisissa oloissa kengät on tehty ja millaisia myrkkyjä ne saattavat sisältää. Tuotantoketjun avoimuuden kautta yritykset voidaan asettaa vastuuseen tuotannon eettisyydestä missä päin tahansa maailmaa ne tuottavatkin.

Sinä voit vaikuttaa! Askelmittarilla voit laskea askeliasi ja lahjoittaa ne vetoomukseemme avoimen ja vastuullisemman tuotannon puolesta. Haasta myös kaverisi mukaan ja katso kumpi saa enemmän askelia! Askeleet luovutetaan EU-päättäjille maaliskuussa.

 

Tämä nettisivu on tuotettu Euroopan unionin taloudellisella tuella. Nettisivun sisältö on yksinomaan Change your shoes -kampanjan kumppanijärjestöjen vastuulla, eikä sitä voida missään tilanteessa pitää Euroopan unionin asemaa kuvastavana.