Ajankohtaista

Eduskuntavaaliehdokkaat kannattavat eettisiä julkisia hankintoja: peräti 93 prosentin mielestä hintaa ei tule asettaa eettisyyden edelle, ilmenee ulkopoliittisesta vaalikoneesta. Lisäksi 160 eri puolueiden ehdokasta on sitoutunut eettisten julkisten hankintojen edistämiseen kansalaisjärjestöjen yhteisessä Reilu ehdokas -kampanjassa.
Kuukausien tiukan kamppailun jälkeen ammattiliitot ja työnantajat ovat päässeet sopimukseen palkkojen korottamisesta Kambodžassa.
Osa julkisista hankkijoista on tiukentanut työvaatteiden tuotanto-oloja koskevia vaatimuksiaan, mutta suurin osa ei huomioi asiaa vielä lainkaan. Tuotannon eettisyyteen on alettu kiinnittää huomiota myös työvaatteita myyvissä yrityksissä. Vaatteita valmistetaan silti edelleen myös kehnoissa työoloissa, ja valvonta on riskimaissa usein puutteellista.
Puhtaat vaatteet -kampanja vaatii maailmanlaajuista kieltoa farkkujen hiekkapuhallukselle. Työntekijöiden oikeuksia ajavien järjestöjen mukaan joka vuosi kymmenet tuhannet farkkuteollisuuden työntekijät altistuvat hengenvaaralliselle työmenetelmälle - muotivillityksen vuoksi.
Puhtaat vaatteet -kampanja, Finnwatch ja Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK juhlistavat laskiaistiistaita ja Kansainvälistä Naisten päivää julkistamalla uutta ja päivitettyä tietoa Suomessa myytävien työvaatteiden alkuperästä ja farkkujen hiekkapuhalluksesta.
Työntekijöiden oikeuksia ajavat järjestöt: ”Merkkiyhtiöiden, hallituksen ja valmistajien epäonnistuminen tuomitsee yhä useammat työntekijät kuolemaan”
Työntekijöiden oikeuksia ajavat järjestöt vaativat maailmanlaajuista kieltoa farkkujen hiekkapuhallukselle. Järjestöjen mukaan hiekkapuhalluksella farkkuja viimeistelevät työntekijät altistuvat kestämättömille terveysriskeille. Kymmenet tuhannet farkkuteollisuuden työntekijät ovat hengenvaarassa.
Bangladeshissa on marraskuun alussa astunut voimaan uusi tekstiilialan minimipalkka.
Elokuussa vangitut ay-aktiivit Kalpona Akter, Babul Akhter ja Aminul Islam vapautettiin takuita vastaan 10. syyskuuta.
RSS ATOM